Monday, July 9, 2012

Family trip @ slim River vs Cameron Highland

Hati kian berbunga2...hilang sudah rindu-dendam kat my brother & anak2 sedara kesayangan...lega sebab dapat full fill kan my mom punya dreams nk jumpa anak lelaki sorang dia...al-maklumlah lama x jumpa..lagi pulak diorang ni baru move ke Slim River,jadi kami sekeluarga g melawat sambil ber...cuti..ha3..lain yg di plan..lain pulak yg jadinya..cadangnya cuma nak g rehat2 kat umah abang je..tapi biasalah..bila kepala mak ni bertemu dengan kepala my brother ..hmm mcm2 boleh jadi...sampai Slim River Jumaat malam..esoknyer pagi2 sabtu pakat2 p panjat Cameron...hai..baru sesangat p..dah p pulak...yg paling best ..ni first time pegi ikut Tapah..aduhai,pakat layan kepala la...berterabur muntah la..ha3 cian adik aku...sampai tertonggeng dalam keta..my hubby rileks je...mujur my hubby jenis yg ngikut je kepala bini dia..hi3..jenjallan ronda Cameron dari pagi samapai petang...gerak turun dalam pukul lima....habis jugakla separuh poket..beli itu beli ni...my Bonda punyalah shoppng straw berry & sesayuran...souvenier untuk jejiran katanya..iyo lah.....sampai umah dah pun Maghrib....semua pakat2 keletihan...tapi letih2 pun sempat lagi berbBBQ..hmm...My daddy dah bebel panjang...hi3.kan dah kata kalu kami berjumpa mcm2 boleh jadi....Jam 2 am,masing2 merangkak cari port untk layan mata....esok pagi plak kami masak awal2,then packing bawa g bekelah kat kolam air panas klah dekat Sungkai....cian mak & ayah kena melayan program anak2 yg ekstrem gitu...salute mak & ayah.....gerak balik ke Penang jam 9 pagi....ngantor mak kat kg..terus balik my sweet home....banyak kerja yg makperlu settlekan...ni sambil berblog sambil nunggu baju yg sedang dicuci oleh maid Jepun...setakat itulh serba sedikit ceritera untk kali ni..bye...

6 comments:

  1. Ogy suka pegi CH.. Tgk gamba kat atas rasa nak pegi la sebelum puasa ni...hhehehe

    ReplyDelete
  2. lame tak gi cameron...last pergi mase masih bujang dulu..ni sekarang dah ade anak kecik..tunggu besar sikit ar besh jalan..;p

    ReplyDelete
  3. Hi3.setuju sngt..kat CH tenang gitu.boleh release kan kepala yg berserabut.....suka g night market kat Berinchang..macam2 ado.

    ReplyDelete
  4. seronok dapat jalan2 dgn family kan..salam kenal ye

    ReplyDelete
  5. Rina:best sangat..walau dah banyk kali gi sana..tapi x pernah jemu..hi3..
    mama aryan:sesekali nk bahagiakan mak ayah...selagi masih ada..memang enjoy sangat...dulu kecik2 mak ayah bawa kita jenjalan..sekarang ni time kiter plak la kan...salam kenal...

    ReplyDelete